Κοινότητα Μαριτσών Ρόδου

Το κοινοτικό συμβούλιο Πάνω Πολεμιδιών, μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του για σύσφιξη των σχέσεων του με άλλα κοινοτικά συμβούλια στην Ελλάδα,  αδελφοποιήθηκε με τα Μαριτσά της Ρόδου.

Η τελετή αδελφοποίησης  έγινε στα Μαριτσά στις 22 Ιουνίου του 1997. Το Κοινοτικό συμβούλιο των Πάνω Πολεμιδιών με επικεφαλής τον πρόεδρο του συμβουλίου και με το χορευτικό συγκρότημα της πολιτιστικής επιτροπής μετέβηκαν στα Μαριτσά για την αδελφοποίηση.

Μέσα από την πανηγυρική τελετή και τα έντονα συναισθήματα υπογράφηκε η αδελφοποίηση των δύο κοινοτήτων. Εκ μέρους των Πάνω Πολεμιδιών υπόγραψε ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Κούλης Παπαμιχαήλ και εκ μέρους της κοινότητας Μαριτσάς ο πρόεδρος της κοινότητας  κ. Παπαδημήτρης Γεώργιος.

Τον Σεπτέμβρη του 1997 μέσα στα πλαίσια της αδελφοποίησης αντιπροσωπεία του συμβουλίου της Μαριτσάς με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Παπαδημήτρη Γέωργιο επισκέφθηκαν και φιλοξενήθηκαν από την κοινότητα των Πάνω Πολεμιδιών.

 

Δήμος Δικαίου Κως

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Πολεμιδιών στα πλαίσια των προσπαθειών του για σύσφιξη των δεσμών με άλλες κοινότητες του εξωτερικού, αδελφοποιήθηκε με το Δήμο Δικαίου της Κω.

Η τελετή αδελφοποίησης έγινε αρχικά στο Δήμο Δικαίου στις 26 Αυγούστου 2006 όπου υπογράφτηκε το πρωτόκολλο αδελφοποίησης από το Δήμαρχο Δικαίου κ. Βασίλειο Χατζηγιακουμή και τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πάνω Πολεμιδιών κ. Κούλλη Παπάμιχαηλ. Στην αποστολή συμμετείχαν μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, το χορευτικό συγκρότημα και η θεατρική ομάδα. Τελετή αδελφοποίησης έγινε και στην κοινότητα των Πάνω Πολεμιδιών το Νοέμβριο του 2006 και με αυτή ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση των δύο κοινοτήτων.  

Οι ανταλλαγές μεταξύ των δύο κοινοτήτων συνεχίζονται με τελευταίες την επίσκεψη ομάδας από την κοινότητά μας τον Αύγουστο του 2009 και ανταπόδωση της επίσκεψης από το Δήμο Δικαίου το Δεκέμβριο του 2009. 

     

 

 
 
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ
Γωνία Γρ. Αυξεντίου &
130ου Δρ. Aρ. 2
4130 Πάνω Πολεμίδια
ΤΗΛ.: 25397451, 25821400
ΦΑΞ: 25714058
EMAIL:pano.polemidia
@cytanet.com.cy